Tortul este un motiv de fascinatie pentru invitati, pentru ca este o opera de arta si indiferent ca aromele acestuia sunt extravagante sau nu, este intotdeauna unul din punctele importante ale receptiei.
Inainte de a te decide cum va arata tortul pentru nunta ta, trebuie sa poti raspunde la urmatoarele intrebari:
- Cati invitati vei avea?
- Care este bugetul de care dispui pentru tort?
- Cate straturi va avea sau ce design va avea?
- Ce culori si ce decoratiuni ar trebui sa includa?
- Vei folosi figurine pentru varful tortului? Si daca da, ce fel de figurine iti doresti?
- Va fi tortul desertul principal?
Tine minte faptul ca tortul trebuie comandat cu 6-8 saptamani inainte. Cel care iti creeaza tortul ar trebui sa se ocupe de toate detaliile, inclusiv de livrarea lui la receptie.
Designul tortului trebuie sa te reprezinte pe tine si trebuie sa fie pe gustul si pe stilul tau. De asemenea, trebuie sa se potriveasca cu tema nuntii si decorul din care face parte. Avand in vedere ca trebuie sa il comanzi cu aproximativ 2 luni inaintea receptiei, organizeaza-ti timpul astfel incat decizia asupra tortului sa o iei dupa ce ai ales decorul nuntii tale, rochia de mireasa si locul in care va avea loc receptia.
Atunci cand discuti cu cofetarul care iti va face tortul, ai grija sa ii pui urmatoarele intrebari pentru a te asigura ca este cel in mainile caruia doresti sa iti incredintezi unul din cele mai importante momente ale receptiei:
- Cere-i portofoliul, pentru ca majoritatea cofetarilor profesionisti au un dosar in care isi inregistreaza fotografii cu toate torturile pe care le-au facut. Acest lucru te va putea ajuta sa te orientezi asupra stilului in care lucreaza.
- Cere-i sa degusti cat mai multe arome si texturi pentru tort, pentru ca este important sa fii informata si sa ai o paleta variata de optiuni din care poti alege.
- Intreaba-l de timpul de preparare al tortului, deoarece el va realiza tortul cu cateva zile inaintea receptiei, dar nu iti doresti sa fie facut de mai mult de 10 zile, dar nici in mai putin de 2 zile.
- Stabileste modul in care va fi livrat tortul. Cofetarul este posibil sa se ocupe de livrarea tortului si de celelalte detalii, dar in caz contrar, trebuie sa stii daca vorbesti cu cei de la catering sa vina sa il ridice.
Exista si un protocol de taiere, manevrare si servire a tortului. Sunt foarte multe etichete intr-o nunta traditionala, dar chiar si cei care nu adopta acest stil pentru nunta lor, nu lasa sa treaca neobservat obiceiul de taiere al tortului.
- Tortul trebuie intotdeauna expus la receptie pe un platou frumos in fata mesei miresei. Pe platou sta intotdeauna un cutit de taiere elegant ornat.
- Protocolul cere ca tortul sa fie taiat la un anumit moment intr-o receptie. De obicei acest moment este dupa ce se serveste primul fel principal de mancare.
- Un anunt trebuie sa preceada momentului tortului, pentru ca toti invitatii sa se stranga si sa poata vedea si observa evenimentul.
- Mireasa trebuie sa tina cutitul in mana dreapta, iar mirele trebuie sa stea in spatele ei cu mana lui dreapta acoperind mana ei. Prima bucata din tort este servita de catre mire miresei, apoi a doua bucata este servita de mireasa mirelui.
- Dupa taierea tortului, un membru al familiei sau al echipei de catering va incepe sa taie si sa serveasca tortul invitatilor.
- Tortul trebuie servit cu cafea sau bauturi racoritoare la alegerea invitatilor. Acestia ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si lua felia de tort la pachet.
Articol preluat integral de pe http://www.totulpentrununta.com/