Ai cumparat inelul, ai pus intrebarea, si v-ati logodit. De acum incolo este timpul pentru organizarea nuntii, iar tu ca si mire joci, evident, un rol foarte important. Trebuie sa tii minte faptul ca tu planuiesti nunta de cand te-ai logodit, pe cand ea planuieste acest eveniment de cand s-a nascut. Trebuie sa stii ce sa faci si ce sa nu faci, ce sa spui si ce sa nu spui, asa ca ai nevoie de cateva indrumari pentru a fi un ginere si un viitor sot perfect.
Este important sa ai o opinie si sa te implici in organizare, pentru ca o nunta nu este usor de planificat, poate deveni stresant, iar pentru ea poate fi uneori prea mult . Daca stii, de exemplu ca esti un bun organizator, o poti ajuta cu planificarea pentru locurile invitatiilor, sau chiar cu negocierea cu furnizorii. De asemenea, incearca sa iti dai cu parerea in lucrurile majoritare si importante, pentru ca ea sa stie ca nu este singura care se intereseaza pentru receptia si ceremonia, care la urma urmei va privesc pe amandoi.
Ajut-o cat poti cu treburile casei. Pentru ca ea sa nu fie mult prea incarcata de stres – si pentru ca tu sa nu ajungi sa dormi pe pres- incearca sa ai grija de casa, sa speli vasele, sa gatesti (macar din cand in cand), si sa ii oferi liniste si calm.
Daca ai fost baiatul mamei si mama ta o suna pe logodnica ta din ora in ora pentru a fi la curent cu cele mai noi detalii ale nuntii, incearca sa o temperezi. Discuta cu mama ta si explica-i ca apreciati foarte mult interesul ei, dar ca este nunta voastra si ca aveti nevoie de spatiu.
Este posibil ca viitoarea ta sotie sa devina stresata si sa inceapa la un moment dat sa se planga ca mama ei isi doreste prea mult control, sau ca fratele si tatal ei nu o asculta, etc. Este important sa asculti ce are de spus si sa o sustii, insa nu face din acest moment un prilej de a-i spune ce te nemultumeste la familia ei. Stresul nuntii trece, insa remarcile tale s-ar putea sa ramana imprimate.
Ai grija de tot ce inseamna cavaleri de onoare. Stabileste-le intalnirile pentru costume, pune-i in tema cu stilul nuntii si indruma-i spre ceea ce iti doresti ca ei sa fie. Da-le indicatii concise si foarte bine puse la punct, si ai grija sa ii arati logodnicei acest lucru. Cu siguranta vei castiga cateva puncte in plus.
De asmenea, fii atent la comportamentul si personalitatile cavalerilor de onoare. Daca stii ca un prieten pe care ti-l doresti langa tine la ceremonie, are obiceiul (de exemplu) sa bea prea mult, ar fi bine sa te gandesti de doua ori. Este bine sa faci o selectie a invitatilor, pentru ca nu iti doresti ca receptia din ziua nuntii tale sa fie stricata de cineva care nu isi stie limita la bautura.
Fii sentimental. In ziua nuntii ii poti trimite viitoarei mirese niste flori (in timp ce stii ca ea este acasa si se pregateste), ii poti scrie un mic mesaj, sau, inaintea receptiei/ceremoniei, ii poti inregistra un mesaj video pe care sa il vada cateva zile mai incolo. Nu ai cum sa dai gres cand mizezi pe lucruri sentimentale si pe demonstrarea constanta a lucrurilor pe care le simti pentru ea si pe care ti le doresti alaturi de ea.
Articol preluat integral de pe http://www.totulpentrununta.com